Rivusol - zonnewarmte met technologisch hoogstaande producten

Rivusol is sinds 2007 actief op de Nederlandse, Duitse en Belgische markt van zonnewarmte met technologisch hoogstaande producten.

De wortels van Rivusol liggen in het Philips concern. Philips was al begin jaren '80 van de vorige eeuw bezig met de ontwikkeling van een geavanceerde vacuumbuis collector. Het bedrijf bouwde daarmee voort op de technologie die ze had uit de TL fabricage en technologie die aanwezig was in de Philips Metaalwaren Fabrieken (PMF) .Een prototype van deze vacuumbuiscollector is nog steeds in het bezit van Rivusol. In 2007 pakte Matino, ook onderdeel van Philips, de draad weer op en startte met de verkoop van vacuumbuiscollecten. In dat zelfde jaar werden de activiteiten uit Matino gehaald en in een nieuwe onderneming ondergebracht: De geboorte van Rivusol B.V. was een feit.

In de afgelopen jaren heeft Rivusol een groot netwerk van onafhankelijke installateurs opgebouwd in Nederland, Belgie en Duitsland, met wie we samenwerken om de installatie van de zonnewarmtesystemen te realiseren.

In oktober 2015 is Rivusol overgenomen door branchegenoot Zonwijs B.V.  "Ik ben Ra" ,onderdeel van Zonwijs en net als Rivusol specialist op het gebied van zonnewarmte,werd daardoor het zusterbedrijf van Rivusol B.V. De twee bedrijven zijn samen een van de grootste gespecialiseerde zonnewarmtebedrijven in Nederland.

"Ik ben Ra"  houdt zich bezig met advies, engineering en turn-key oplevering van complexe en grotere zonnewarmtesystemen voor de woningbouw, utiliteit waaronder Wellness, zwembaden en recratie, industrie en agri-bedrijven. Rivusol met zijn grote netwerk van installateurs richt zich op de levering van standaard zonnewarmtesystemen aan de installatiebranche. Beide bedrijven vullen elkaar prima aan en willen een flinke impuls geven aan de toepassing van zonnewarmte.