Het comfort van duurzaam warm water

Met een zonneboiler van Rivusol kies je voor duurzaamheid en geluk. Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen. Zonneboilers van Rivusol hebben, door het innovatieve gebruik van vacuümbuizen, een hoger rendement dan reguliere zonneboilers. Daarnaast zijn onze systemen in te passen in elk reeds bestaand systeem, waardoor je niets hoeft te vervangen. Ons systeem kan als ondersteuning van je huidige CV-installatie worden ingezet, maar is ook te gebruiken in combinatie met andere duurzame energiebronnen.

Besparen op elektriciteitskosten

Zonnewarmte van Rivusol is niet alleen een ecologisch verantwoorde oplossing voor warm water in je badkamer en keuken en voor je vloerverwarming, maar wist je dat je ook op je elektriciteitskosten kunt besparen als je je wasmachine en vaatwasser op het systeem aansluit? Het opwarmen van het water voor je wasmachine of vaatwasser gebeurt normaliter in de machine zelf, maar als je hiervoor warm water uit je boiler gebruikt, dan verbruikt de machine dus minder elektriciteit. Dat is dus dubbel voordeel.
Onder het kopje Sun Proof zie je wie jou reeds voor gingen in de aanschaf van een Rivusol-zonneboiler.

Je kunt het Rivusol-systeem gebruiken voor comfortabele vloerverwarming, maar ook voor het verwarmen van je zwembad. Rivusol levert namelijk unieke systemen, waarmee je niet alleen warm water maakt, maar ook een zwembad comfortabel kunt verwarmen.

Hoogste rendement zonneboiler

Onderzoek van Kiwa en TNO heeft aangetoond dat een Rivusol zonneboiler het hoogste rendement haalt dankzij de Nieuwe Generatie Zonthermische Technologie. Ook tijdens de wintermaanden levert een Rivusol-systeem verrassend veel warmte op. Wil je weten hoe? Lees dan hier meer over de achterliggende techniek en het gebruik van vacuümbuizen.

                      

Minder kosten

Het gebruik van zonne-energie is een duurzame manier om warmte te genereren en elektriciteit te besparen. Een zonneboiler van Rivusol is een van de best renderende zonne-energie toepassingen, en brengt zelfs meer op dan de rente op je spaarrekening. Als je met een gezin van vier personen een Aquatel zonneboiler gebruikt, dan kun je in het eerste jaar ruim twee keer meer op je stook- en elektriciteitskosten besparen, dan wat je aan rente zou ontvangen als je het aankoopbedrag van de zonneboiler op een spaarrekening laat staan. En na tien jaar is dat nog altijd meer dan 175%. We hebben hier gerekend met een gemiddeld gebruik van een Aquatel zonneboiler met opslagvat van 200 liter met 30 vacuümbuizen, waarbij de zonneboiler wordt ingezet voor warm kraanwater en voor het besparen van elektriciteit door de vaatwasser en wasmachine op het systeem aan te sluiten.

Met een zonneboiler ben je ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen als olie en gas, waarvan de prijzen door de toenemende schaarste zullen blijven stijgen. Als je dit gegeven meeneemt, dan zullen bovenstaande cijfers nog gunstiger uitvallen. Daarnaast heeft een Rivusol zonneboiler een lange levensduur en vergt het systeem zeer weinig onderhoud.

Onafhankelijke installateurs

Als je erachter wilt komen wat een zonneboiler concreet aan besparingen op kan leveren, maak dan een afspraak met een onafhankelijke installateur. Hij zal je niet alleen van eventuele technische informatie voorzien, waaruit blijkt dat een Rivusol-boiler het hoogste rendement haalt (vooral in de koudere seizoenen), maar hij weet ook alles over de specifieke subsidieregelingen in jouw gemeente. Rivusol werkt met een groot netwerk van zelfstandige installateurs.

De installateur kan ook exact uitrekenen hoe een zonneboiler in jouw specifieke situatie het meeste comfort én voordeel oplevert. Je kunt een afspraak met een installateur maken door eerst bovenstaande advieswijzer in te vullen.

Energielabel en terugverdientijd van zonneboiler

Het subsidiebeleid vanuit de overheid is recentelijk aangepast. Je kunt nu subsidie aanvragen op basis van de verbetering van het energielabel van je huis. Het subsidiebeleid verandert door de tijd, vraag daarom de installateur naar de actuele mogelijkheden. De overheid heeft de ambitie dat uiteindelijk alle huizen energielabel B krijgen en stimuleert deze ambitie met subsidies. In vrijwel alle onderzoeken komt een zonneboiler als eerste en beste advies naar voren om tot label B te komen. Combineer dat met de rendementsonderzoeken van Kiwa en TNO en je zult begrijpen dat een Rivusol-zonneboiler dan de meest efficiënte oplossing is. Meer over de specifieke keurmerken en kwaliteitslabels vind je op de productpagina’s.

Een term die vaak terugkeert in discussies over nieuwe duurzame alternatieven is de “terugverdientijd”. De aanschaf van een zonneboiler brengt kosten met zich mee, net als de aanschaf van een nieuwe CV-ketel. Maar waar een zonneboiler zichzelf terugverdient, doordat je bespaart op de kosten voor gas én eventueel elektriciteit, daar verdient een CV-ketel zichzelf helemaal niet terug. Dat is een feit dat in berekeningen over “terugverdientijd” vaak over het hoofd wordt gezien.