Projecten

Duurzaamheid of sustainability is een niet meer weg te denken term voor bedrijven die serieus met de toekomst bezig zijn. Waar een tijd geleden ‘groen’ zijn vooral slechts een marketing-tool was, daar worden duurzame oplossingen nu door steeds meer bedrijven en instellingen als noodzakelijk en vanzelfsprekend gezien. En terecht. Een zonneboiler is onmisbaar in het streven naar het terugdringen van het verbruik van fossiele brandstoffen. Onderzoek van CERN heeft aangetoond dat bijna de helft (49%) van al het energieverbruik in Europa wordt gebruikt voor het verwarmen van water én ruimte, en slechts 20% voor het opwekken van elektriciteit. Daarnaast leveren zonneboilers ook tot vier keer meer energie uit hetzelfde collectoroppervlak dan zonnepanelen, dus als je écht duurzaamheid nastreeft, dan is een zonneboiler dus essentieel.

      

Onderzoek van Fraunhofer, Kiwa en TNO heeft aangetoond dat de Nieuwe Generatie Zonthermische Technologie van Rivusol momenteel het beste is dat in deze markt te verkrijgen is, doordat de Rivusol-zonneboilers het hoogste rendement halen, ook in de wintermaanden.

Daarnaast zijn de Rivusol-systemen erg onderhoudsvriendelijk. Mocht er onverhoopt een glazen buis beschadigd raken, dan kan door een ingenieus kliksysteem de buis zo vervangen worden, zonder de collector van het dak te hoeven halen. Daarnaast heeft de gebruiker altijd en direct overzicht op de ‘real time’-prestaties van het systeem. En voor welke maatwerkoplossing je ook kiest, elk systeem bestaat uit één geheel en wordt optimaal afgesteld, zodat je met één systeemregelaar het gehele zonneboilersysteem kunt beheren.

Nieuwbouw

Bij elke nieuw te bouwen gebouw dient de energieprestatie vooraf berekend te worden, zodat het kan worden meegenomen in het Bouwbesluit. Uit vrijwel elk onderzoek naar het verbeteren van het energielabel komt de zonneboiler als eerste en beste advies naar voren. Bij nieuwbouw is een zonneboilersysteem dus onmisbaar om tot de meest duurzame oplossing te komen. Een extra voordeel van zonnewarmte is dat het de grootste alternatieve energiebron ter wereld is.

Rivusol denkt mee met projectontwikkelaars en architecten om tot een milieuvriendelijke en duurzame oplossing te komen en geeft graag inzicht in hoe een zonthermisch systeem bijdraagt aan de energieprestatie van het te bouwen object.

Stuur ons een e-mail voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Grootverbruik

Bedrijven en instellingen als hotels, verzorgingscentra, wellnessklinieken, fitness- en winkelcentra zijn steeds meer aan het ‘vergroenen’. En overal waar veel warm water en ruimteverwarming nodig is heeft Rivusol een duurzame, toekomstgerichte en onderhoudsvriendelijke oplossing.

De voordelen van Rivusol-systemen voor grootverbruikers:

  • Maatwerkoplossingen voor elke denkbare toepassing;
  • Het hoogste rendement door toepassing van vacuümbuis-zonnecollectoren;
  • Duurzame kwaliteit en service;
  • Besparingsberekening met behulp van computersimulatie;
  • Ontwerp van het hydraulisch schema.

Referenties

Diverse instellingen gingen je al voor en maken nu optimaal gebruik van een Rivusol-systeem. Hieronder staat een greep uit onze grootverbruik-klanten:

Subsidiemogelijkheden

De ambities van de Nederlandse en Vlaamse overheden om het verbruik van fossiele brandstoffen sterk terug te dringen wordt extra onderbouwd door diverse subsidiemogelijkheden. Rivusol werkt met een netwerk van onafhankelijke installateurs, die op de hoogte zijn van zowel de nationele, regionale als lokale mogelijkheden op dit gebied.

Wij denken graag met je mee en helpen je op weg een juiste keuze te maken. Stuur ons een e-mail voor meer informatie, een vrijblijvende afspraak, of een lijst van installateurs in de buurt.

Industrieel

Een Rivusol-zonneboilersysteem biedt ook veel voordelen voor kantoorgebouwen, sporthallen, werkplaatsen, etcetera. Een bedrijf dat reeds profiteert van een Rivusol-systeem is HSP Ridderkerk, producent van pompen. Met in totaal 360 vacuümbuizen zorgt ons systeem voor het warme kraanwater en de vloerverwarming in het bedrijf.

Als je wilt weten welke maatwerkoplossing Rivusol kan bieden en hoeveel je op de stookkosten kunt besparen, stuur ons dan een e-mail, zodat we samen op zoek gaan naar de hoogst renderende zonthermische oplossing voor jouw bedrijf.